Good Films Gone Bad I

Pasiune şi plăcere pentru unii, fotografia e doar o afacere pentru alţii. Şi ca orice afacere, cel mai important e ca ea să fie profitabilă. Probabil lucruri precum tradiţia nu ţin de foame şi prin urmare nu prea au şanse în faţa criteriului numărul 1: $$. Asta e motivul văzut de neavizatul din mine pentru care tot mai multe tipuri de filme sunt scoase din producţie. Sau poate doar mi-e mie greu să accept nu e vremea pentru poor sellers... Vorba 'ceea: no country for old men.


După dispariţia din peisaj a celor de la AGFA acum câţiva ani, vremurile neprielnice filmului (oricum tot mai ameninţat şi hărţuit de digital) încep să se facă simţite. Producătorul ceh Foma a scos din producţie Fomapan 200, datorită unui furnizor de materiale care a intrat în faliment (din câte am înţeles). Pentru mulţi a fost cel mai frumos film de la Foma...


Rolleicord III | Fomapan 200 | Rodinal 1+50

5 comments:

francisc vaida spunea...

...se spune ....NO PLACE FOR FILM PHOTOGRAPHERS ....! e bine pe blogul tau ...!imi place ...!

alinCiortea spunea...

:) eee... nu-i chiar asa. e destul loc pt. noi, doar optiunile se mai restrang.

mersi :) (ar trebui sa-l mai updatez... am ramas tare in urma)

ggl spunea...

Refiritor la Agfa: echipamente de la Agfa Photo au fost cumparate de Adox, care, impreuna cu o parte din personal vor sa produca varianta proprie de APX. De fapt au si scos ceva lot prototip deja. Am scris aici mai multe despre asta:

http://www.foto-magazin.ro/forum/viewtopic.php?t=12756

Nasol cu Fomapan 200. Mie mi-a placut filmul respectiv, nu-i rau si costa putin. Daca stii cum sa lucrezi cu el, e foarte adecvat.

alinCiortea spunea...

stiu despre agfa (respectiv adox ap), dar se lauda de jumatate de an ca le lanseaza si tot nu apare nimic...

ggl spunea...

Aici spune ceva de Adox PAN 400. Minutul 38.
http://filmwasters.com/podcast/archives/166

Deja e disponibil, cel putin in Germania si Anglia.

Trimiteți un comentariu